Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διακήρυξη του συνδυασμού "Αλμωπία 2010" Με επικεφαλή το Θόδωρο Χαρανίδη






Συντοπίτες και συντοπίτισσες,
το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου αφορά όλους μας και δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα ούτε την πολυτέλεια να το αντιμετωπίσουμε σαν μια συνηθισμένη διαδικασία εκλογής δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Την 1η Ιανουαρίου του 2011 γίνεται μια νέα αρχή... 

...που θα μεταβάλει ριζικά το διοικητικό χάρτη της πατρίδας μας. Το κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην περιφέρεια και στους νέους δήμους. Οι παλιοί θεσμοί παραχωρούν τη θέση τους σε νέους και απομένει να δοκιμαστούν και να καταξιωθούν στην πράξη.
Με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» η μορφή και η λειτουργία των νέων δήμων αλλάζει και οι υφιστάμενοι σήμερα Δήμοι Αριδαίας και Εξαπλατάνου δίνουν την θέση τους στο νέο διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά, Δήμο Αλμωπίας

Ο νέος δήμος θα αποτελέσει τη συνέχεια των επιμέρους διαμερισμάτων που διακρίνονται για τις διαφορετικές τους καταβολές, την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό τους.
Σε μια καθοριστική για το μέλλον του τόπου μας περίοδο, καλούμαστε, στις αυτοδιοίκητες εκλογές του Νοεμβρίου, να αναδείξουμε με την ψήφο μας τον συνδυασμό που θα ηγηθεί του δύσκολου έργου, να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, που κρίνουμε άξιους και ικανούς, να δώσουν όραμα και νέα πνοή, ελπίδα και προοπτική, για ένα νέο ξεκίνημα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν αποφασιστικές ενέργειες και αποτελεσματικές λύσεις. Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο, με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης, με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη του νέου δήμου μας , παίρνουμε την πρωτοβουλία και ανακοινώνουμε την συγκρότηση του συνδυασμού «ΑΛΜΩΠΙΑ 2010» και υποψήφιο δήμαρχο το ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΑΡΑΝΙΔΗ, που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του νέου Δήμου Αλμωπίας στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010.
Με την παρούσα διακήρυξη, σας καλούμε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, να προχωρήσουμε μαζί, με αποφασιστικότητα, συνεπεία, συνεργασία και συμμετοχή, για να υπογράψουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας.
Πιστεύουμε σε μια τοπική αυτοδιοίκηση θεσμικά αδέσμευτη, διοικητικά ανεξάρτητη, οικονομικά αυτοδύναμη και διεκδικητική για τα συμφέροντα του κάθε δημότη και του τόπου.
Δεσμευόμαστε για έναν προεκλογικό αγώνα δυναμικό κι αποφασιστικό, χωρίς να μεταχειριστούμε λασπολογίες και ανοίκεια μέσα και προπαντός χωρίς να υποτιμήσουμε την νοημοσύνη των πολιτών, που μπορούν να αξιολογήσουνε και να κρίνουν τις ικανότητες υποψηφίων και την αξιοπιστία θέσεων και προγραμμάτων.
Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της Αλμωπίας συνολικά
Ακράδαντη πίστη μας είναι ότι με αγώνα και κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε. Η θέληση, η όρεξη για δουλειά και το όραμα που έχουμε, είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο.
Η αναβάθμιση της πόλεως της Αριδαίας, η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών διαμερισμάτων με τη δημιουργία των απαιτούμενων τεχνικών υποδομών, η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλμωπίας μας, η άμεση οργάνωση και η αποδοτική λειτουργία των νέων δημοτικών θεσμών και υπηρεσιών, συνιστούν τους βασικούς άξονες των προγραμματικών μας στόχων για την διακυβέρνηση του νέου Δήμου Αλωπίας.
Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, για να τεθούν στην κρίση όλων των συμπολιτών μας. Την «επόμενη μέρα» ξεκινάμε τη διαμόρφωση ενός άμεσα υλοποιήσιμου επιχειρησιακού προγράμματος τετραετίας του νέου δήμου μας, με αναλυτική αναφορά σε έργα και δράσεις.
Αναλαμβάνουμε από σήμερα, με τη διακήρυξη του συνδυασμού μας πρωτοβουλία αναγέννησης του τόπου και καλούμε όλες και όλους τους δημότες του νέου Δήμου Αλμωπίας να ενωθούν μαζί μας, για να υπογράψουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου